Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2023 10:09

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα peers for inclusion... Δυναμικότερη εμπλοκή και συνεχιζόμενη κοινωνική ένταξη των νέων με αναπηρίες.

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα peers for inclusion... Δυναμικότερη εμπλοκή και συνεχιζόμενη κοινωνική ένταξη των νέων με αναπηρίες ... Δομή Βόλου!

Accessibility! Προσβασιμότητα για όλους! Ένα παιχνίδι στην παραλία του Βόλου, όπου οι συμμετέχοντες του προγράμματος , έγιναν ομάδες που κλήθηκαν να συμπληρώσουν τα γράμματα σωστά... ώστε να ολοκληρωθεί η λέξη accessibility.
Στην συνέχεια υπήρξε δραστηριότητα καταγραφής των συμμετεχόντων χωρών, για τίς ισχύουσες διατάξεις, σχετικά με την προσβασιμότητα των ΑμεΑ που εφαρμόζονται στις χώρες τους.

Training, παρουσίαση και ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων... Χαρά, γέλια και απολαυστικό παιχνίδι από office olympics.
Το πρόγραμμα έκλεισε με την διαδραστική παρουσίαση για τα οφέλη της μουσικής και του χορού στην εκπαίδευση των Αμεα... Υπήρξε δραστηριότητα παρουσίασης παραδοσιακού χορού κάθε χώρας, με ένα εκπαιδευτή , απευθυνόμενο σε διαφορετικές κατηγορίες ΑμεΑ.

Η Ελλάδα μας ...η δομή μας...είχε την εκμάθηση χορού, σε άτομα με οπτική υστέρηση. Μία πολύ εποικοδομητική και υπέροχη ημέρα...


Συμμετέχοντες: κα. Σταθόπουλου Μαρίνα ,περιθαλπόμενη δομής της Καρδίτσας , η κα Παπαδόπουλου Μαρια, Κ.Λ. δομής Βόλου και η κα. Καλαπανιδα Ευαγγελή , νοσηλεύτρια της δομής Καρδίτσας .

Υπεύθυνη συντονισμού: κα Παππά Δήμητρα.
Υπεύθυνη υλοποίησης: κα. Κολοβού Αγάπη.

Η Πρόεδρος
Παππά Δήμητρα.