Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2022 09:22

Διημερίδα εξωστρέφειας με την εφαρμογή ευρωπαϊκών προγραμμάτων και την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών

Tο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας  προάγει τη φροντίδα, προάγει την αλληλεγγύη, προάγει τη γνώση... προάγει εξωστρέφεια για την αναπηρία.


Στο πλαίσιο όλων αυτών των ρόλων  του ΚΚΠΠΘ διοργανώσαμε διημερίδα  με κύριο στόχο να παρουσιάσουμε με εκπαιδευτικό και ενημερωτικό τρόπο στους προέδρους και το προσωπικό των υπολοίπων  κέντρων ανά την Ελλάδα που συμμετείχαν σε αυτή.


Πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση των συμμετεχόντων στη μεθοδολογία ανεύρεσης και διαχείρισης προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αλλά και στην αξιοποίηση αυτών προς όφελος των ωφελούμενων ΑμεΑ. Τέλος εκτός των ενημερωτικών- εκπαιδευτικών δράσεων που πραγματοποιήθηκαν με τεχνικές έμμεσης και άμεσης πληροφόρησης, έγινε παρουσίαση των δράσεων εξωστρέφειας και επαγγελματικού προσανατολισμού των ωφελούμενων ΑμεΑ του ΚΚΠΠΘ,  με προοπτικές απορρόφησης επαγγελματικά από τοπικούς φορείς, δόθηκε η ευκαιρία στους συμμετέχοντες, παρευρισκόμενους, αλλά και σε λειτουργικούς περιθαλπόμενους, να δοκιμάσουν γλυκίσματα από το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής του Κέντρου μας, με τη βοήθεια του σεφ και των ωφελούμενων.

Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στον Σεβασμιότατο Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσαλων Τιμόθεο, ο οποίος τέλεσε για 1η φορά το μυστήριο της βάπτισης στον ιερό ναό της κόκκινης εκκλησίας και ονομάτισε Άγγελο Μάριο το έως τότε αβάπτιστο ΑμεΑ τέκνο του παραρτήματος μας στην Καρδίτσα .
Ανάδοχοι: Δημοσθένης Γρηγοριάδης - Δήμητρα Παππά

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους προσκεκλημένους που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν, τους εργαζόμενους που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στη διημερίδα αυτή  αλλά κυρίως τους ωφελούμενους που συμμετείχαν ενεργά και μοιράστηκαν την καθημερινότητα τους μαζί μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μικρή  Χριστίνα που μας άφησε άφωνους με την εκπληκτική της φωνή και τη μελωδία της ψυχής της...

"Δεν μπορείς να διδάξεις τίποτα στον άνθρωπο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τον βοηθήσεις να ανακαλύψει αυτό που έχει μέσα του", Γαλιλαίος Γαλιλέι.

Μετά τιμής,


Το Δ.Σ.


Οι εργαζόμενοι του ΚΚΠΠΘ


Η Πρόεδρος,
Δήμητρα Παππά