Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 14:58

Γιατί το παιδί είναι προτεραιότητά μας

Αναφορές της Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου

Η φροντίδα των παιδιών σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον συμβάλλει στην πλήρη ανάπτυξή τους, στην υγεία και στις επιδόσεις τους στην εκπαίδευση, ενώ διασφαλίζει περισσότερες ευκαιρίες για την επιτυχία των επόμενων γενεών.

Στο σημερινό χαιρετισμό μου, πρώτη ημέρα του Εθνικού Συνεδρίου Κρατικών Φορέων με θέμα: «Οραματιζόμενοι τη Μεταρρύθμιση του Συστήματος Παιδικής Φροντίδας στην Ελλάδα» αναφέρθηκα στα σημαντικά βήματα που έχουμε κάνει προς αυτή την κατεύθυνση.

 

  1. Αναπτύσσουμε ήδη Εθνική Στρατηγική και Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αποϊδρυματοποίηση.

 

  1. Υλοποιήσαμε το νέο πλαίσιο για την Αναδοχή και Υιοθεσία.

 

  1. Αυξήσαμε την κρατική βοήθεια για πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς σταθμούς την ίδια στιγμή που για πρώτη φορά ρυθμίζουμε και τις υπηρεσίες που παρέχονται στα παιδιά μας και όχι μόνο τις κτηριολογικές προδιαγραφές.

 

Η UNICEF σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλούν μέσα από αυτό το Εθνικό Συνέδριο για τη μεταρρύθμιση των συστημάτων παιδικής φροντίδας όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός κοινού οράματος για τη μεταρρύθμιση του συστήματος παιδικής φροντίδας στην Ελλάδα.