Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 14:13

Επίσκεψη κ. Γιώργου Σταμάτη, Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων στη δομή Βόλου του ΚΚΠΠ Θεσσαλίας

Στην κατηγορία: Δελτία τύπου

Μία ευχάριστη έκπληξη βίωσε η δομή Βόλου, του ΚΚΠΠ Θεσσαλίας, με την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργου Σταμάτη.

Ο κ Σταμάτης ξεναγήθηκε στους χώρους της δομής, γνώρισε τα φιλοξενούμενα παιδιά, τα οποία είχαν ετοιμάσει ειδικά για την περίσταση δώρα τα οποία του πρόσφεραν. Παράλληλα ο κ. Σταμάτης συνομίλησε με τους γονείς και τους προέδρους των συλλόγων ΑμεΑ Μαγνησίας για τις ανάγκες τους.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία της πρωτότυπης αίθουσας χαλάρωσης Snoezelen (πολυαισθητηριακού περιβάλλοντος) που θα λειτουργήσει σύντομα στη δομή του Βόλου, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και θα καλύψει τις ανάγκες των παιδιών στο  ευρύ φάσμα του αυτισμού. Πρόκειται για ένα έργο που χρηματοδότησε, κατά αποκλειστικότητα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός μέσα από καινοτόμα και πρωτοποριακά προγράμματα για την πρόνοια στην περιοχή.