Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 00:12

Πιλοτικό πρόγραμμα βραχείας φιλοξενίας ΑμεΑ του Κ.Κ.Π.Π. Θεσσαλίας

Στην κατηγορία: Δελτία τύπου

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας σχεδιάζει και πρόκειται να υλοποιήσει πρόγραμμα φιλοξενίας ΑμεΑ με σύντομη (ολιγόωρη) παραμονή σε χώρους του Παραρτήματος ΑμεΑ Λάρισας, αρχικά για τους καλοκαιρινούς μήνες  Ιούλιο – Αύγουστο, με την πρόθεση το πρόγραμμα να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Στόχος: Το πρόγραμμα στοχεύει στην φιλοξενία και τη δημιουργική απασχόληση των ΑμεΑ που πρόκειται να συμμετάσχουν καθώς και στην ολοκληρωμένη φροντίδα τους από το προσωπικό του κέντρου, προκειμένου τα άτομα να λαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες μέσα σε προστατευμένο και ασφαλές πλαίσιο και περιβάλλον.

Σκοπός: Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι η εξυπηρέτηση των γονέων/κηδεμόνων των ατόμων, οι οποίοι έχουν ανάγκη προσωπικού χρόνου. Επίσης η προσφορά και η συμμετοχή των ΑμεΑ σε δημιουργικές δράσεις, θέτουν την επιστήμη και την τεχνολογία στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Που απευθύνεται: σε ΑμεΑ προ/σχολικής ηλικίας και ενηλίκων, από την περιοχή της Λάρισας και την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, τα οποία αυτοεξυπηρετούνται και παρουσιάζουν νοητική υστέρηση, κινητικές δυσκολίες, διάφορα σύνδρομα και αναπτυξιακές διαταραχές.

Παροχές: -Δίωρη ή τρίωρη φιλοξενία στους χώρους του Παραρτήματος ΑμεΑ Λάρισας σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες για εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Ειδικότερα:
- Δημιουργική απασχόληση κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο χώρο.
- Ασφαλής, υγιεινή, ευχάριστη παραμονή.
- Διατροφική αγωγή και προετοιμασία γεύματος ή σνακ.
- Ειδική διαπαιδαγώγηση.
- Εικαστικά, μουσική έκφραση, θεατρικό παιχνίδι, χορός, γυμναστική.
- Κοινωνικοποίηση και αξιοποίηση του χρόνου παραμονής προς αυτή την κατεύθυνση (επαφή με άλλα ΑμεΑ, πιθανή συμμετοχή σε δράσεις του Θ.Χ.Π., κ.α.).
- Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων με συμμετοχή σε δραστηριότητες καθημερινής ζωής.

Χώρος φιλοξενίας: Ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του Παραρτήματος ΑμεΑ Λάρισας. Στους χώρους διατίθενται επιτραπέζια παιχνίδια, τηλεόραση, εικαστικά είδη, είδη ζωγραφικής, παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό υλικό.

Προσωπικό που συμμετέχει στο πρόγραμμα: Κοινωνικοί Λειτουργοί, Νοσηλευτές και εναλλακτικά σε περίπτωση περισσότερων του ενός φιλοξενούμενων και λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των φιλοξενουμένων Ψυχολόγοι, Εργοθεραπευτές και βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα:
- Συμπλήρωση αίτησης και Υ.Δ. μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά
- Λήψη σύντομου ιατρικού και κοινωνικού ιστορικού του ατόμου που πρόκειται να φιλοξενηθεί.
- Αξιολόγηση των στοιχείων από την υπεύθυνη ομάδα του προγράμματος.
- Ενημέρωση της οικογένειας για την εξέλιξη του αιτήματος.

Συντονίστρια Προγράμματος: κα. Κεντερλίδου Δέσποινα, τηλ: 2492350415
Υπεύθυνη Προγράμματος: κα. Κολοβού Αγάπη, τηλ: 2413503931

Η πρόεδρος
Δήμητρα Παππά

Για την αίτηση πατήστε εδώ
Για το ερωτηματολόγιο πατήστε εδώ