Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2020 16:12

Πρόγραμμα Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας

Το πρόγραμμα της Πρώιμης Παιδικής Παρέμβασης, απευθύνεται σε βρέφη και νήπια έως 6 ετών, τα οποία παρουσιάζουν αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και στις οικογένειές τους.
Είναι το μοναδικό σε επίπεδο Θεσσαλίας - παρεχόμενο από δημόσιο φορέα πρόγραμμα -, που ασχολείται με την Πρώιμη Παιδική Παρέμβαση.

Οι Στόχοι του είναι:
1. Η αντιμετώπιση των δυσκολιών του παιδιού σ’ αυτή την κρίσιμη αναπτυξιακή περίοδο, στους τομείς της κίνησης, της λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, της αντίληψης, της μάθησης, της αυτοεξυπηρέτησης, του παιχνιδιού και της κοινωνικής συναλλαγής, ώστε να αποκτηθεί η λειτουργικότητα και αυτονομία, στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.
2. Η ενσωμάτωση στο κοινωνικό και σχολικό πλαίσιο.
3. Η ενημέρωση, η κοινωνική και ψυχολογική στήριξη της οικογένειας, μέσω Συνεδριών Συμβουλευτικής.

Μέσο εκπλήρωσης αυτών των στόχων είναι, η παροχή εξατομικευμένων προγραμμάτων εργοθεραπείας, φυσικοθεραπείας, λογοθεραπείας, κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης.

*Επίσης Θα πρέπει να τονιστεί ότι προτεραιότητα έχουν τα παιδιά οικογενειών που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη ή που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικογενειακά και οικονομικά προβλήματα, χωρίς να αποκλείονται όλα τα υπόλοιπα παιδιά.

Πληροφορίες:
Από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 8.30 -14.00 στην Κοινωνική Λειτουργό κα. Κόκκινου Ελεωνόρα 2413-503925.
Συντονίστρια προγράμματος κα. Μερτζανίδου Ελένη, Φυσιοθεραπεύτρια. 2413-503928.


Η Πρόεδρος
Δήμητρα Παππά