Σάββατο, 09 Μαϊος 2020 14:51

Αγάπη για τη Μητέρα μέσα από απλές δραστηριότητες

H ημέρα της μητέρας είναι μια γιορτή προς τιμή της μητέρας και της μητρότητας. Στην Ελλάδα γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η πρώτη αναφορά για την μητέρα και την μητρότητα έρχεται από την αρχαία Ελλάδα, όπου η μητέρα Γη (Γαία) ήταν η γυναίκα του Ουρανού, η οποία στην ουσία γεννά ολόκληρο τον κόσμο.


Μέχρι και σήμερα η μητέρα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ζωή κάθε ανθρώπου και η αξία της είναι ανεκτίμητη!!!
Για την θρησκεία μας, η μητέρα όλων των ανθρώπων είναι η Παναγία.
Τι μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε την αγάπη μας στο πρόσωπο της μητέρας;
Ας δούμε παρακάτω κάποιες απλές δραστηριότητες μέσα από τις οποίες μπορούμε να γιορτάσουμε την ημέρα αυτή και να της αποδώσουμε την τιμή που της αρμόζει:


1) Η Μητέρα μέσα από έργα τέχνης
Σε όλα τα έργα τέχνης για την μητέρα, αποτυπώνεται η μητρική αγάπη προς το παιδί της.
Παρακινήστε το παιδί σας να παρατηρήσει τα παρακάτω έργα τέχνης, να τα περιγράψει και να εκφράσει τα συναισθήματα του.2)Παιχνίδι λέξεων
Πώς αλλιώς μπορώ να πω την λέξη «ΜΑΜΑ». Προτρέψτε το παιδί να σκεφτεί λέξεις που χρησιμοποιεί το ίδιο στην καθημερινότητά του ή που έχει ακούσει για να εκφράσει την έννοια «ΜΑΜΑ»
( Μανούλα- Μητέρα-Μαμά και άλλες)

3)Παραγωγή προφορικού λόγου
Ας δούμε τις παρακάτω εικόνες και ας συζητήσουμε για τις δουλειές που κάνει μια μαμά. Βοηθάμε το παιδί να σκεφτεί ποιες δουλειές κάνει η δική του μαμά, σε ποιες δουλειές βοηθάει το ίδιο το παιδί, τι του αρέσει να κάνει με την μητέρα του.


Παρατηρούμε τις παρακάτω εικόνες και περιγράφουμε την δουλειά που κάνει η μαμά σε κάθε εικόνα. Αναπτύσσουμε ένα θέμα συζήτησης σχετικά με τα επαγγέλματα.


Γεωργός


Ταμίας


Γραμματέας


Δημοσιογράφος

4) Κατασκευές
• Φτιάξτε κάρτες ζωγραφικής 


• Κατασκευάστε χειροποίητες κούπες. Με ανεξίτηλο μαρκαδοράκι μπορείτε να ζωγραφίσετε πάνω σε μία κούπα και να την χαρίσετε στην μητέρα σας.
• Σχεδιάζουμε το περίγραμμα ενός προσώπου και αφήνουμε το παιδί να ζωγραφίσει το ίδιο τα μάτια, τα μαλλιά , το χαμόγελο της δικής του μαμάς. Έτσι θα φτιάξει ένα δικό του πορτρέτο για την μητέρα του.
• Σχεδιάστε ένα πανό από χρωματιστά καλαμάκια ή ξυλάκια γράφοντας την λέξη « ΜΑΜΑ»

Και μην ξεχνάμε πως:
Το καλύτερο δώρο για κάθε μαμά είναι το χαμόγελο, το φιλί και μια αγκαλιά από το παιδί της!!!!

Η λογοθεραπεύτρια της επιστημονικής ομάδας Καραούζα Άννα

Η Πρόεδρος
Δήμητρα Παππά